Bug 1897 - NS3 build error
NS3 build error
Status: NEEDINFO
Product: ns-3
Classification: Unclassified
Component: openflow
ns-3-dev
PC Linux
: P5 normal
Assigned To: ns-bugs
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-04-07 17:03 EDT by alsmadi
Modified: 2014-04-13 14:49 EDT (History)
2 users (show)

See Also:


Attachments
NS3 error (1.15 KB, application/octet-stream)
2014-04-07 17:03 EDT, alsmadi
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description alsmadi 2014-04-07 17:03:19 EDT
Created attachment 1814 [details]
NS3 error

Hello

I am trying to build NS3 using ./waf build

The build stopped at line 1789 with the following details
thank you for the help in advance


[1789/2032]cxxprogram: build/src/core/examples/main-random-variable.cc.4.o -> build/src/core/examples/ns3-dev-main-random-variable-debug
/usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.8/../../../i386-linux-gnu/libxml2.so: undefined reference to `gzopen64@ZLIB_1.2.3.3'
collect2: error: ld returned 1 exit status
Waf: Leaving directory `/home/alsmadi/ns-3-allinone/ns-3-dev/build'
Build failed
 -> task in 'main-random-variable' failed (exit status 1): 
	{task 3067797708L: cxxprogram main-random-variable.cc.4.o -> ns3-dev-main-random-variable-debug}
['/usr/bin/g++', '-pthread', '-pthread', 'src/core/examples/main-random-variable.cc.4.o', '-o', '/home/alsmadi/ns-3-allinone/ns-3-dev/build/src/core/examples/ns3-dev-main-random-variable-debug', '-Wl,-Bstatic', '-Wl,-Bdynamic', '-Wl,--no-as-needed', '-L.', '-L.', '-L.', '-L.', '-lns3-dev-config-store-debug', '-lns3-dev-network-debug', '-lns3-dev-stats-debug', '-lns3-dev-core-debug', '-lrt', '-lgsl', '-lgslcblas', '-lm', '-lsqlite3', '-lgtk-x11-2.0', '-lgdk-x11-2.0', '-latk-1.0', '-lgio-2.0', '-lpangoft2-1.0', '-lpangocairo-1.0', '-lgdk_pixbuf-2.0', '-lcairo', '-lpango-1.0', '-lfontconfig', '-lgobject-2.0', '-lglib-2.0', '-lfreetype', '-lxml2']

Izzat
Comment 1 Tom Henderson 2014-04-13 14:07:30 EDT
This seems to be a problem with the libxml2 and zlib installations on this machine.  What versions of zlib and libxml2 are installed?  What kind of system is this (what is the output of 'uname -a' and 'cat /etc/issue')?

From this output:

/usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/4.8/../../../i386-linux-gnu/libxml2.so: undefined reference to `gzopen64@ZLIB_1.2.3.3'

I wonder whether there is a mix of 32- and 64-bit libraries causing this problem.  is it possible that a 64-bit version of libxml2 was installed on a 32-bit machine?
Comment 2 alsmadi 2014-04-13 14:49:27 EDT
Maybe you are right about mixing between library of 64 and 32 [ how can I verify ?]

output of uname -a is
[Linux ubuntu 3.11.0-17-generic #31~precise1-Ubuntu SMP Tue Feb 4 21:29:23 UTC 2014 i686 GNU/Linux] I am running an Ubuntu image under VM ware, host is Windows 7 32bit


output of cat /etc/issue is

Debian GNU/Linux jessie/sid \n \l

I tried to install NS3 also through bake and it stopped 
in the command [ bake deploy ] in [Building N.s.3.17]

thank you for follow up